Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 68

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 54
Etiket Bulutu

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 43
CUMAYERİ(Denize Açılan Kapı) DÜZCE CHP MİLLET VEKİLİ TALİH ÖZCAN İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR Fahri alem peygamberimiz TRAKTÖR TAKLA ATTI 1 ÖLÜ 1 YARALI
Haber ve Duyurular
Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldiler
Tarih: 22/10/2024
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Sayın Fuat Oktay ve Komisyon üyeleriyle, Türkmenistan M... Devamını oku...
Başkan Özlü Cumayeri'ne geldi
Tarih: 19/10/2024
  Düzce belediye başkanı Dr Faruk Özlü,AK Parti Cumayeri 8. Olağan Kongreri... Devamını oku...
Cumayeri'nin tamirci ustası hayatını kaybetti
Tarih: 17/10/2024
Cumayeri'nin  kıymetli esnaflarından Tamirci Ahmet Keskin hayatını kaybetti. Cumayeri'nin ta... Devamını oku...
Keleş taziye mesajı yayımladı
Tarih: 17/10/2024
Burası Cumayeri gazetesinin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın yönetmeni  Nevzat Keleş'in&nbs... Devamını oku...
Kahverengi Kokarca Zararları
Tarih: 15/10/2024
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan; Cumayeri Tarım İlöe Müdür... Devamını oku...
Ahilik Haftasında İlçe Müftsünden Esnaf Ziyareti
Tarih: 09/10/2024
V 23-29 Eylül Ahilik Haftası münasebetiyle Cumayeri İlçe Müftüsü... Devamını oku...
ÜRETİCİ İSYAN ETTİ.
Tarih: 07/09/2024
Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Özmetin Sosyal paylaşım sitesinde payl... Devamını oku...
Düzce CHP Millet vekili Talih Özcan'ın 30 Ağustos mesajı
Tarih: 29/08/2024
  Tarihimizin en şanlı, en kutlu ve en onurlu zaferi 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan... Devamını oku...
MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN FINDIK ÜRETİCİSİNİN DERTLERİNİ DİNLEDİ
Tarih: 21/08/2024
CHP Düzce millet vekili Talih Özcan  programı kapsamında 21 Ağustos Çarşamba... Devamını oku...
Öğrenciler okula ne kadar hazır?
Tarih: 19/08/2024
  Eğitim danışmanı Barış balcı, öğrencilerin psikolojik, fiziksel ve bilgi yön&uum... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1284527
Aktif: 61
Bugün: 1733
Dün: 2257
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

2017 BAŞARILI BİR YIL OLACAK!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü, 2017 Bütçesi Genel Kurul Görüşmeleri kapsamında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşlarımızın 2017 yılı bütçesi hakkında TBMM Genel Kurulunda konuştu.

Haber:N.Keleş

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığın ve bağlı kuruluşların 2017 bütçesini anlattı. İstanbul’da yaşanan terör saldırısında şehit düşen vatandaşlara ve polislere Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Özlü, “ Nerede, ne şekilde ve ne amaçla yapılırsa yapılsın, terörün her türlüsünü lanetliyorum. İnşallah, millet olarak, bu saldırıların bizi yolumuzdan alıkoymasına izin vermeyeceğiz. Birbirimize daha fazla sarılacağız, daha fazla kenetleneceğiz ve şehitlerimizin emaneti olan vatanımızı ekonomik, sosyal ve siyasi açıdan çok daha güçlü bir ülke haline getireceğiz” dedi.

Türkiye Ekonomisi Güçlüdür

Dünya genelinde ve Türkiye’de yaşanan gelişmelerden dolayı küresel ekonomide durgunluk yaşandığına dikkat çeken Özlü, “ 2016’da yaşanan bütün bu gelişmeler, doğal olarak Türkiye’yi etkiliyor. Ancak bu gelişmeler, bir yönüyle de, Türkiye’nin, özellikle de Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam, güçlü, dirençli olduğunu da cümle âleme ispat etmiştir. Bu yılın ilk yarısında yüzde 3.9’luk bir büyüme başarısı yakalamıştık. Bu rakam, Çin ve Hindistan hariç, gelişmekte olan ekonomilerdeki ortalama büyümenin 2.5 katıdır. Böylece kesintisiz büyüme sürecimiz 28 çeyreğe çıktı” diye konuştu.

2017 Her Açıdan Çok Daha Başarılı Bir Yıl Olacak

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü, 2017 yılında büyüme hızının artacağını belirterek, “ Perşembe günü açıklanan Ekim ayı sanayi üretim verileri de bu öngörümüzü teyit ediyor. Ekimde, yani dördüncü çeyreğin ilk ayında, sanayi üretimimiz yıllık bazda yüzde 2, aylık bazda ise yüzde 3.7 oranında artış gösterdi. Burada, milleti temsil eden bu yüce kürsüden, bütün zorluklara rağmen üretim azimlerini koruyan sanayicilerimize, milletimiz adına teşekkür ediyorum” dedi.

2016 Yılı Yapısal Reformlar Yılı Oldu

2016 yılının iş dünyasının önünü açan yapısal reformların yılı olarak tarihe geçeceğini kaydeden Özlü, “ Gerçekten de bu yıl, aktüel gelişmelerin bütün yoğunluğuna ve şiddetine rağmen, orta ve uzun vadeye yönelik çok ciddi düzenlemeleri hayata geçirdik. Mevcut yatırım teşvik sisteminde iyileştirmeler yaptığımız gibi, yeni yatırım teşvik araçlarını da devreye aldık. Teşvik sisteminde hazır giyim mantığının ötesine geçerek terzi usulü diye isimlendirebileceğimiz yeni bir dönemi başlattık.

Yatırımın, üretimin, ihracatın üzerindeki birçok yükü kaldırdık veya azalttık. Şirket kuruluşlarını kolaylaştırdık. KOBİ’lerin finansmana erişimini kolaylaştırmak amacıyla taşınır varlıklarını da rehin bırakabilmelerinin önünü açtık.

Başta Zorunlu Bireysel Emeklilik Sistemi olmak üzere, tasarrufları teşvik eden adımlar attık. Türkiye’nin dev projelerini finanse etmek amacıyla Türkiye Varlık Fonu’nu kurduk.

İhracatçılarımıza yeşil pasaport uygulamasını başlattık. Yaptığımız bütün düzenlemeleri, burada uzun uzun anlatmak elbette mümkün değil.  Ancak kısaca zikrettiğim bu örnekler dahi, Hükümetimizin işini ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor” dedi.

Yapısal reformların yanı sıra düzenlemelerin de olduğuna dikkat çeken Özlü, “Özel sektörün güncel ihtiyaçlarına yönelik acil tedbirleri de alıyoruz. Bilhassa döviz kurlarındaki artışın neticesinde, piyasaları rahatlatacak adımlara ihtiyaç doğmuştu. Perşembe Günü, Sayın Başbakanımızla birlikte bu yeni tedbirleri de açıkladık. Özellikle KOBİ’lerin finansmana erişimi, piyasanın canlanması, yatırımların artması, işgücü yükünün azalması gibi konulara ilişkin önemli düzenlemeleri hayata geçirdik. Bu tedbirlere, Bakanlık olarak da biz de katkı verdik. KOSGEB aracılığıyla, KOBİ’lerimize 50 bin TL kredi vereceğiz. 15 bin KOBİ’nin yararlanmasını beklediğimiz bu kredi, bir yılı ödemesiz olmak üzere toplam üç yıl olacak. Daha da önemlisi, bu kredinin faizini KOSGEB karşılayacak. Hükümet ve Bakanlık olarak, iş dünyamızın, KOBİ’lerin, esnafın, tüccarın, sanayicinin, ihracatçının, girişimcinin yanında olmayı, bundan sonra da sürdüreceğiz” diye konuştu.

Bakanlık Çalışmalarını Aktardı

AK Parti Düzce Milletvekili, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü, Bakanlık çalışmalarını Meclis kürsüsünden aktararak şunları söyledi:

2015 yılında, Ar-Ge harcamalarımız, bir önceki yıla göre yüzde 17’lik bir artış gösterdi ve 20.6 milyar TL’ye ulaştı. 2014’te kırdığımız rekoru biraz daha geliştirdik ve Ar-Ge harcamalarının milli gelire oranını ise yüzde 1.06’ya yükselttik. Çok daha sevindirici olan bir husus ise şudur: Ar-Ge harcamalarımızın yarısını özel sektörümüz,  yüzde 40’ını da üniversitelerimiz gerçekleştirdi.

2017 bütçesinin tamamında Ar-Ge’ye ayrılan kaynak miktarı 5.8 milyar TL’ye yükseldi. Meseleye sadece bütçe büyüklüğü olarak bakmak doğru ve yeterli değildir. Bu bütçeyi nasıl kullandığınız, çok daha büyük bir ehemmiyet taşıyor.

Ar-Ge projesi yapmaya ve projeleri ticarileştirmeye uygun altyapıları kuruyoruz. Ar-Ge merkezi kurmak için gerekli personel sayısını 15’e düşürdük. Türkiye’de ilk defa tasarım faaliyetlerini destek kapsamına aldık.

Ar-Ge Merkezlerinde ve TGB’lerde daha fazla ve daha nitelikli personel istihdam edilmesi ve bu personelin daha fazla gelir elde etmeleri için adımlar attık. Yine öğretim üyelerimizin Ar-Ge projelerinde daha fazla yer almalarını teşvik edecek düzenlemeler yaptık.

Reform Paketi’nin hayata geçmesinin ardından, özellikle Ar-Ge Merkezi sayımız hızlı bir şekilde artmaya başladı ve 310’a ulaştı. Hemen her gün birkaç tane yeni Ar-Ge merkezi kuruluyor. İnşallah, Ar-Ge merkezi sayımızı ilk etapta 500’e, ardından da 1000’e çıkaracağız.”

Üretim Başarımızı Devam Ettireceğiz

Bilim, Sanayi Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü, Türkiye’nin dünyanın sayılı üretim lokasyonlarından biri olduğunu belirterek, bu başarının sürdürülmesini sağlayacaklarını kaydetti. Kaliteli üretim için sanayileşme politikasının olması gerektiğinin altını çizen Özlü, “  Organize Sanayi Bölgeleri, Endüstri Bölgeleri ve Sanayi Siteleri, sanayimizin fiziksel gelişiminin ve planlı sanayileşmenin en önemli unsurlarıdır.  Bu bölgeler, sanayicimizin dünya standartlarında üretim yapmalarını sağlayan altyapılar sunmaktadır. Ülkemizde bugüne kadar tamamlanan 166 OSB projesinin 101’i, 466 sanayi sitesi projesinin ise 117 tanesi, son 14 yılda tamamlanmıştır. Şu anda, 295 OSB’mizde 1 milyon 640 bin kişi istihdam ediliyor. 2023 hedefimiz ise 70 yeni OSB daha kurarak 1 milyon ilave istihdam oluşturmaktır. Kurduğumuz 5 Endüstri Bölgesiyle ilgili çalışmaları da hızla tamamlamayı ve bu bölgelere büyük ölçekli yatırımları çekmeyi planlıyoruz” dedi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü daha sonra Bakanlığa bağlı TÜBİTAK, KOSGEB, Türk Patent Enstitüsü, TARAL, TSE, Otomotiv Test Merkezi, kurumlardaki çalışmaları aktardı.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile bağlı, ilgili ve ilişkili kuruluşların 2017 yılındaki toplam bütçesi 10 milyar 99 milyon TL olduğunu belirten Özlü, “ Bize tahsis edilen bu sınırlı ödeneği en etkin şekilde kullanacağımıza söz veriyoruz.  Her zaman olduğu gibi, bu bütçenin bir emanet olduğunu, her bir kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu muhakkak aklımızda tutacağız. Yaptığımız her işi doğru, hızlı ve kaliteli yapmak için azami gayret göstermeye devam edeceğiz.2017 yılı bütçemizin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerinde bulundu. 

Haber tarihi: 14 / 12 / 2016
Haber Okunma: 5243
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: YANGIN MERDİVENİ UYARISI
Sonraki: YAKABAŞINDA TRAFİK KAZASI.1 YARALI




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com