Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 68

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 54
Etiket Bulutu

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 43
CUMAYERİ(Denize Açılan Kapı) DÜZCE CHP MİLLET VEKİLİ TALİH ÖZCAN İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR Fahri alem peygamberimiz TRAKTÖR TAKLA ATTI 1 ÖLÜ 1 YARALI
Haber ve Duyurular
Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir araya geldiler
Tarih: 22/10/2024
TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Sayın Fuat Oktay ve Komisyon üyeleriyle, Türkmenistan M... Devamını oku...
Başkan Özlü Cumayeri'ne geldi
Tarih: 19/10/2024
  Düzce belediye başkanı Dr Faruk Özlü,AK Parti Cumayeri 8. Olağan Kongreri... Devamını oku...
Cumayeri'nin tamirci ustası hayatını kaybetti
Tarih: 17/10/2024
Cumayeri'nin  kıymetli esnaflarından Tamirci Ahmet Keskin hayatını kaybetti. Cumayeri'nin ta... Devamını oku...
Keleş taziye mesajı yayımladı
Tarih: 17/10/2024
Burası Cumayeri gazetesinin imtiyaz sahibi ve Genel Yayın yönetmeni  Nevzat Keleş'in&nbs... Devamını oku...
Kahverengi Kokarca Zararları
Tarih: 15/10/2024
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan; Cumayeri Tarım İlöe Müdür... Devamını oku...
Ahilik Haftasında İlçe Müftsünden Esnaf Ziyareti
Tarih: 09/10/2024
V 23-29 Eylül Ahilik Haftası münasebetiyle Cumayeri İlçe Müftüsü... Devamını oku...
ÜRETİCİ İSYAN ETTİ.
Tarih: 07/09/2024
Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Özmetin Sosyal paylaşım sitesinde payl... Devamını oku...
Düzce CHP Millet vekili Talih Özcan'ın 30 Ağustos mesajı
Tarih: 29/08/2024
  Tarihimizin en şanlı, en kutlu ve en onurlu zaferi 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan... Devamını oku...
MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN FINDIK ÜRETİCİSİNİN DERTLERİNİ DİNLEDİ
Tarih: 21/08/2024
CHP Düzce millet vekili Talih Özcan  programı kapsamında 21 Ağustos Çarşamba... Devamını oku...
Öğrenciler okula ne kadar hazır?
Tarih: 19/08/2024
  Eğitim danışmanı Barış balcı, öğrencilerin psikolojik, fiziksel ve bilgi yön&uum... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1284657
Aktif: 35
Bugün: 1973
Dün: 2257
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Cumayeri’ni Marka Şehir Yapmak İçin Çalışıyoruz.

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, 2,5 yıllık dönemindeki icraatlarını anlatarak, kentteki projeler hakkında bilgi verdi.

HABER:NEVZAT KELEŞ

Cumayeri  Belediye Başkanı Recep Tuna, 2,5 yıllık dönemindeki icraatlarını anlatarak, kentteki projeler hakkında bilgi verdi.
Cumayeri  Belediye Başkanı Recep Tuna, Gazetemize yapmış olduğu açıklamasında kentte yapılan ve yapılacak olan projeleriyle ilgili geniş bilgi verdi. Tuna, "Bugüne kadar neler yaptık, neleri yapamadık ve ne için yapamadık diye ilçemiz yerel gazetesi Burası Cumayeri’ne bilgi verelim dedik. Tabi ki her gün bayram değildir. Sıkıntılı zamanlar da yaşıyoruz. Ciddi engebelerle karşı karşıya kalıyoruz. Bütün bunlarla ilgili sizleri bilgilendirmek istiyorum. Belediye Başkanı olarak bizim görevimiz kentin ihtiyaçlarını karşılamaktır. Park yapmak, meydan yapmak, yol döşemek, asfalttır, kilit parke taşıdır, çocuklarımıza yönelik çeşitli oyun alanları oluşturmak. Bunları zaten görevim olarak yapmak zorundayım" dedi.

 

Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna görevde geçirdiği 2.5 yılın değerlendirmesini yaptı. Seçim beyannamesinde yer alan 17 vaadi ve daha fazlasını yerine getirme sözü veren Başkan Tuna, ‘Cumayeri marka şehir olacak’ dedi.

Başkan Recep Tuna şöyle devam etti: “ İlçemizde 2.5 yıl önce göreve geldik. O gün Cumayeri’nde bir çok değişikliklere imza atacağımızı söyledik. Bu kapsamda yaptığımız çalışmalarımızı halk görüyor. Kanalizasyon çalışmalarından alt yapı çalışmalarına, asfaltlama çalışmalarından beton çalışmalarına, kilit parke çalışmalarından üst yapı çalışmalarına kadar bir çok projeyi tamamladık ve hızlı bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bakıldığı zaman ilçemizde önemli değişikliklerin yapıldığı görülebilir. Meslek Yüksek Okulu inşaatımız bitmek üzere, iş merkezi inşaatımız bitmek üzere. Bir çok mahallelerimizin alt yapı ve üst yapı çalışmalarını tamamladık. Tanıtım konusunda tüm ekiplerimiz zaten seferber.

Su deposu mart ayında bitecek. Sanat evimiz sayesinde onlarca kişi eğitim görüyor. Yıllardır sorun olan mahallelerimize kilit parke taşı ile düzenlemeler yaptık. Yollarını açtık. Alt yapılarını tamamladık. Kenan Sofuoğlu ilçemizde tek bir ağaç bile kesmeden yarış pisti yapıyor. Bizlerde elimizden geldiğince yardım ediyoruz. Şehir stadımızı bitirdik. Adrenalin sporları merkezi oluyoruz. Bir çok adrenalin sporu ilçemizde mevcut. Girişimcileri bu anlamda kutluyorum. 2.5 yılda kısacası ilçemizde büyük değişikliklere imza attık.

Ahşap Kütüphane bölgede tek

İlçemizde kütüphane sorunumuz vardı. Meslek Yüksek Okulu’nda olan öğrencilerimiz kitap konusunda sorun yaşamasınlar diye açık hava Ahşap kütüphane yaptık. Bu bölgede tek bir kütüphane. Kitap konusunda sorun yaşamayalım diye birkaç yerden destek aldık. Fakat burada şöyle bir uygulama başlatıyoruz. Okuduğunuz kitabı getirin buraya bırakın, okumayanlarda nasiplensin diyoruz. İlgi var. Fakat az. Biz her gün burada ki kitapları kontrol ediyoruz. İnceliyoruz. Bir sorun varmı diye...

Çoğu bitti azı kaldı

İlçenin en büyük sorunlarının başında gelen su sorununa büyük bir çözüm ürettiklerini belirten Belediye Başkanı Recep Tuna: “ Belediyenin SUKAP projesi ile birlikte Su deposunun inşaatına başladık. Hızlı bir şekilde yapım çalışmaları devam ediyor. Yağmur çamur demeden ekiplerimiz bölgede su deposunu yeni yıla hazırlamaya çalışıyorlar. Depo ile birlikte depoya su kaynağı sağlayacak boru hattı çalışmaları da yapılıyor. Bununla birlikte ilçemizin geleceğini düşünerek yaptığımız çalışmalar ile birlikte yaklaşık 20 yıllık su sorunumuz ortadan kalkmış olacak. Bir nevi çalışmalarımızı çoğu bitti azı kaldı. İlçemize hayırlı uğurlu olur” dedi.

Adrenalin Sporları Merkezi Oluyoruz

Dokuzdeğirmen köyü, bölgede rafting sporumuzdan hızlı bir şekilde gelişiyor. Rafting dışında diğer adrenalin sporları da gelmeye başladı. Mesela Fırtına vadisinde bulunan Zipline ilçemize de geldi. Derenin bir ucundan diğer ucuna halatlar yardımı ile insanlar orta dereceli adrenalini yaşıyorlar. Şimdi bir girişimci işletmemiz de insan sapanını ilçemize kazandırdı. Bölgede tek olan bu insan sapanı ile adrenalin üst seviyelere çıkıyor. Bölgede aynı zamanda ATV Safari, Paintball gibi adrenalinlerde bulunuyor. Ayrıca yürüyüş parkurlarımızda da adrenalinlerimiz var. Birde Harmankaya Şelalesinin yolu daha önce meydana gelen sel nedeni ile gitmişti. Buraya gitmek isteyen turistlerimizde orta dereceli adrenalin dolu bir tırmanış ile şelaleye gidebiliyor. Bu kapsamda ilçemizde Adrenalin sporları merkezi olmaya aday konumuna geldi. Yapacağımız girişimler ile bunu sağlayacağımızı düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Meslek Yüksek Okulu bitmek üzere

İlçede yer alan Cumayeri Meslek Yüksek Okuluna yeni bir bina kazandırma çalışmalarının süratle devam ettiğini vurgulayan Başkan Tuna, “ MYO binamızın son aşamalarına geldik. Bununla alakalı olarak geçtiğimiz aylarda Rektörümüz ile bir araya gelerek ilçemize böyle bir şey kazandırmak istediğimizi söyledik. Uygun buldular. Proje çalışmasını ortak yaptık ve projemizi gerçekleştirmeye başladık. Cumayeri Belediyesi’nin finansal desteğini sağladığı binanın kaba inşaatı bitti. Şu anda ufak tefek olan çalışmalar yapılıyor. Gönül isterdi ki bu sezona hizmete alalım. Ama yetiştirme konusunda ufak sorunlar yaşandı. Şimdi ikinci yarıya yetiştirilmesi ile ilgili hızla çalışmalar sürüyor. Düzce Üniversitesi rektörlüğüde sürekli buraya gelip incelemeler yapıp ne eksik ne lazımın üzerinde çalışmalar yapıyorlar. Geçtiğimiz günlerde Rektörümüz ilçemize gelerek incelemeleri gerçekleştirdi. İkinci yarıyılda okul öğrencilerimiz yeni binalarında eğitim öğretim göreceklerini düşünüyorum” dedi.

İş merkezinde dükkan satışları sürüyor

İlçenin merkezinde bulunan boş araziyi iyi değerlendirip iş merkezi yapılmasına vesile olan Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, iş merkezinin bitme aşamasına geldiğini vurgulayarak dükkan satışlarının devam ettiğini dile getirdi. Tuna iş merkezi ile ilgili olarak yaptığı açıklamada: “ İlçemizin tam merkezinde bulunan boş araziyi değerlendirme ile ilgili olarak bir iş merkezi yapmayı planladık. Bu planlama sonrasında Belediyemizin iştiraki olan Cumtaş tarafından inşaatına başlandı. Son teknoloji ile yapılan binamız bitme aşamasına geldi. Cumayeri esnaflarımızda konuya duyarlı davranarak iş merkezimizden dükkan alıyor. Satılık dükkanlarımız halen bulunuyor. Almak isteyenler bizlerle irtibata geçebilir ve buradan dükkan alabilirler. Satışlar devam ederken bizde inşaatının son çalışmalarını yapıyoruz. Güzel bir noktada güzel bir çalışma yaptık ve gelecekte buraya bunu kazandıran bir başkan olarak anılacak olmak güzel bir duygu olacak” dedi.

Sanat evimizin kapsamı genişledi

Göreve gelmeden önce verdiği sözleri bir bir tutan Belediye Başkanı Recep Tuna, sanat evinin de kapsamını genişlettiklerini dile getirdi. Tuna şöyle devam etti: “ Göreve gelmeden önce halkımıza ilçemizde büyük değişikliklerin olacağını vurgulamıştık. O gün bugün 2,5 yıl gibi bir süre geçti. O gün sanat evi çok aktif olarak kullanılmıyordu. Biz hemen sanat evi ile ilgili neler yapabiliriz ne yapmalıyız bunları değerlendirdik. Alınan kararlar sonrasında sanat evinin kapsamını genişlettik. Bir çok kurs koyuldu. Baktık ki yer sorun oluyor. Yerlerini değiştirdik. İlçe halkımız ve çocukları bu merkezimize gelerek sanat konusunda eğitim alıyorlar. Güzel sonuçlar alıyoruz. İnşallah kapsamını biraz daha genişleteceğiz. Üzerinde ki çalışmalarımız tüm hızı ile devam ediyor” dedi.

Sorunlu olan Çevrik mahallemizi tamamen yeniledik

Mahallelerde alt yapı çalışmalarını tamamlama aşamasında olduklarını vurgulayan Başkan Tuna: “İlçenin en büyük sorunlarından biri olan Merkez Çevrik Mahallemizin sıkıntıları biliyorduk. Bu yaz bu sıkıntıları çözeceğimizi planladık. Belediyemiz fen işleri ekipleri kanalizasyon işleri ekipleri, park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri ile birlikte Mahallemizde çalışmalar yaptık. Önce alt yapı çalışmalarını yaptık. Kanalizasyon işlerinin tamamlanmasının ardından yağmur suyu hattımızı da yaptık. Yağmur suyunun tamamlanmasının ardından yol çalışmalarımıza başladık. Eski olan yolu söküp yerine beton döktük. Beton yol çalışmalarımızı bitirmemizin ardından kaldırım çalışmalarımızı yaptık. Bazı noktalar da parke taşı çalışmalarımızı yaptık. Tüm çalışmalarımızı bölgede bitirerek sorunlu olan Çevrik Mahallemizi tamamen yeniledik. Mahallenin bir kısmında bulunan Çevre Yolunda ise önümüzdeki günlerde hava şartlarına göre sıcak asfalt çalışması da yapacağız. Mahalle halkımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Yaka Mahallesinde çalışmalar devam ediyor

Yine bir başka sorun olan Yaka Mahallesinin ara sokaklarında alt yapı çalışmalarının aralıksız bir şekilde devam ettiğini dile getiren Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, “ En büyük sorunları olan mahallelerimizden biriside Yaka Mahallesiydi. Çevrik mahallesine yaptığımız uygulamanın aynısını bu mahallemizde de yapıyoruz. Kanalizasyon ve yağmur suyu alt yapı çalışmalarımızı aralıksız devam ediyoruz. Üst yapı çalışmalarına başladık. Üst yapıda beton yol ve parke taşı çalışmalarımız yapılacak. Bu çalışmalarımızın sona ermesinin ardından kaldırım çalışmalarımızı yapacağız. Yollarımızda park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerimiz tarafında da çalışmalarımız yapılacak. İlçemizin sorunlu olan mahallelerinde ki sorunları çözüyoruz. Bir yandan da diğer işlerimizi yapmaya çalışıyoruz. Verdiğimiz sözleri tek tek tutuyoruz” dedi.

İlçemize 12 yeni araç kazandırdık

Cumayeri’ne güzel hizmetler yaptıklarını dile getiren Belediye Başkanı Recep Tuna, İlçe’de mahallelerden sonra diğer çalışmalarını da aksatmadıklarını belirterek: “ İlçemiz genelinde bir çok çalışma yapıyoruz. Mahallelerimizde yaptığımız alt yapı ve üst yapı çalışmalarından ziyade, ilçenin genel sorunlarına da bakıp çözümlemeye çalışıyoruz. Haliyle yapılan çalışmalarımızda ses getiriyor. Bu kapsamda İlçemiz belediyesine ve ilçe halkına yönelik kullanılmak üzere 12 yeni araç kazandırdık. Araçlarımız hem belediyemizin sıkıntılarını çözdü hem de halkımızın sorunlarını çözüme kavuşturdu” şeklinde konuştu.

Taziye Çadırını kazandırdık

Cumayeri’nde göreve gelir gelmez taziye çadırı hizmetine başladıklarını da vurgulayan Başkan Tuna, “ Göreve gelir gelmez ilçemizde Taziye Çadırı çalışmalarımızı yaptık. Bu kapsamda ilçemiz sakinlerinden biri vefat ettiği zaman belediye ekiplerimiz tarafından cenaze evine taziye çadırı kuruyoruz. Bu çadırımızın yanında ailenin cenaze ile ilgili tüm iş ve işlemleri personellerimiz tarafından yapılıyor. Taziye çadırımızda günün her dakikası sıcak çay ikramlarımız oluyor. Cenaze defnedildiğinde de helva dağıtımı yapıyoruz. Bu güzel hizmeti ilçemize kazandırdık. Halkımızda bu uygulamanın güzel bir uygulama olduğunu biliyor” dedi.

Hayalleri gerçekleştirdik

Yapılması hayal olan çalışmaları da yaptıklarını dile getiren Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, “ İlçemizde yapılması hayal olan park ve bahçelerimizi de yapıyoruz. Hayal dediler yapamazsınız dediler. Ama biz durmadık yılmadık ve çalıştık. Parklarımızda ve bahçelerimizde son düzenlemeleri yaptık. Süsleme çalışmalarımızı gerçekleştirdik. Güzel bir çalışma ile son aşamalarına geliyoruz. Hayal olan projeler bizimle gerçeğe kavuşuyor. Park ve bahçelerimiz güzel görüntüsü ile ilçemize de renk katıyor” dedi.

Sofuoğlu ile güzel bir pist yapıyoruz

Cumayeri’ne bir pist kazandırmak için yoğun girişimlerde bulunan Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Kenan Sofuoğlu ile başladıkları çalışmayı da özetleyerek: “ 5 kez dünya Şampiyonluğu yaşayan Kenan Sofuoğlu, bölgede pist yapmak istiyordu. İlçemizi tercih ederek bir çalışma başlatmaya karar verdi. Bizlerde Sayın Sofuoğlu’na pist yapılacak alanları gösterdik. Bir önceki valimiz Ali Fidan’da Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’na büyük destek verdi. İl Belediye Başkanımız Mehmet Keleş pistin yapılmasının ardından asfaltını da Düzce Belediyesi olarak dökeceklerinin sözünü verdi. Kenan Sofuoğlu’da bu kadar güzel karşılamalara destelere karşın ilçemize bir pist projesi yaptı. Tüm projede kendisi yer aldı. 15 temmuz darbe girişimi olmamış olsaydı pistin şu anda sadece çevre düzenlemeleri yapılıyordu. Fakat biz belediye olarak elimizden gelen tüm yardımları yapıyoruz. Bu çalışma ile bir tek bile ağaç kesilmedi. Çalışmalarımız yağmur çamur demeden devam ediyor. Kenan Sofuoğlu’da sürekli gidip gelip inceliyor. İnşallah önümüzdeki yıl ilk yarış yapıldığında neler yaptığımızı tüm Türkiye görecek” dedi.

İlçe stadımız tamamlandı

İlçede spor konusunda büyük çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Belediye Başkanı Recep Tuna konuşmasını şu şekilde sonlandırdı: “ İlçemizin takımı olan Cumayeri Belediyespor’a büyük önem veriyoruz. Onlara her zaman destek vermeye çalışıyoruz. Bu kapsamda stadımızda çalışmalar yaptık. Tribünlerimizi yeniledik. Stadımızın sorunlarını çözdük. İlçemizde spora büyük önem veriyoruz. Sadece futbol olarak değil. bütün spor dallarımızıda destekliyoruz. dedi

 

 

Haber tarihi: 03 / 11 / 2016
Haber Okunma: 5245
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: Keleş,Taziye Mesajı Yayımladı.
Sonraki: Cumayeri'nde Kamudan Fetocular Tek Tek İhraç Ediliyor.




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com