Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Etiket Bulutu
Haber ve Duyurular
CHP’li Keleş’ten vatandaşa ‘Aç Türkler’ diyen AKP’liye tepki
Tarih: 15/04/2024
VATANDAŞ İLK SEÇİMLERDE SİZİ TARİHTEN SİLECEKTİRCHP PM Üyesi ve Yerel Yönetimlerd... Devamını oku...
CUMHURBAŞKANLIĞINDAN KAMU KURUMLARINA ELEKTRONİK SAKLAMA UYARISI!
Tarih: 03/04/2024
Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı; belgelere kolayca ulaşılabilmesi ve fiziki arşivleme y&uu... Devamını oku...
Yerel Seçim Sonuçları İlçemize Hayırlar Getirsin
Tarih: 02/04/2024
Burası Cumayeri Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş, 31 Mart yerel seçimlerini... Devamını oku...
Üvezbeli köyü Muhtarından teşekkür mesajı
Tarih: 02/04/2024
Seçim kazanan Üvezbeli Köyü muhtarı Muharrem Yıldırım, kendisine destek vere... Devamını oku...
Cumayeri Koloğlu'nu Tercih etti
Tarih: 01/04/2024
Resmi olmayan sonuçlara göre Cumayeri Belediye Başkanlığı seçiminde mevcut... Devamını oku...
ABD'de facia! Singapur bandıralı gemi köprüye çarptı
Tarih: 26/03/2024
   ABD'deki Baltimore şehrinde bulunan Francis Scott Key Köprüsü'ne bir g... Devamını oku...
30 Yıldır Düzce’den alınamayan TIR Karnesi Artık Düzce TSO’dan Temin Edilecek
Tarih: 26/03/2024
Düzce Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Bıyık, TOBB Başkanı M. Rifa... Devamını oku...
Baştimar Çevrik Mahalle Muhtar Adayı Oldu
Tarih: 22/03/2024
Pazar günü yapılacak yerel seçimlerde siyasi partilerin dışında muhtar adayları a... Devamını oku...
Düzce Valiliği zirai don riskine karşı üreticiler uyarıldı.
Tarih: 19/03/2024
Meteoroloji’den yapılan uyarıda “Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde bu... Devamını oku...
Koloğlu’nun ekibi çalmadık kapı bırakmıyor
Tarih: 17/03/2024
MHP  Cumayeri Belediye Başkan adayı Mustafa Koloğlu, ilçede Çat Kapı Proğramı d... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1145645
Aktif: 8
Bugün: 362
Dün: 950
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Madem Ali İnci Yok Bizde Düzce’ye Bağlanırız

Hendek İlçesi Düzce’ye Bağlanmak istiyor Yayalar Mahalle Muhtarı Hasan AYAR Madem Hendek  dışlanıyor Bizde  Düzce’ye  bağlanır olur  biter  dedi. Doğu Marmara Motorlu taşıyıcılar Kooperatifler Birlik başkanı Ali Dayıoğlu; beraberinde bir...

Hendek İlçesi Düzce’ye Bağlanmak istiyor
Yayalar Mahalle Muhtarı Hasan AYAR Madem Hendek  dışlanıyor Bizde  Düzce’ye  bağlanır olur  biter  dedi.

Doğu Marmara Motorlu taşıyıcılar Kooperatifler Birlik başkanı Ali Dayıoğlu; beraberinde bir gurup koop yöneticileri ile birlikte yaptığı basın açıklamasında Ali İnci’ye destek vermek amacı ile bu basın tolantısını düzenlediklerini belirtti. Dayıoğlu; “ Sakarya milletvekilimiz Ali İnci’nin 1 Kasım seçimleri listesinde bulunmuyor olması bizi tamamen ayağa kaldırmıştır. Genel merkezimiz Sakarya’ya ihanet etmiştir. Ali İnci bu dönemde milletvekili seçilirse bunun önünde kimse duramayacağını siyasilerde öğrenmişler bundan dolayı sayın vekilimizin ayağına çelmeyi takmışlardır.” Dedi.

 9.000 oya iki vekil 122.000 oy yok hükmünde, Bölgemiz üvey evlat mı?

 

Dayıoğlu; “ Bunu bu insanlar gelecek seçimde ders verecekler.  Daha listelerin kesinlik kazanmasına zaman var inşallah genel merkezimiz yapılan bu hatanın farkına varır, inşallah bir çözüm getirirler bizde seve seve gider oylarımızı kullanırız. Eğer olmazsa yine oyumuzu kullanacağız ama ne yönde kullanacağımız gelişmelere bağlı.  Bugün kuzey bölgemizde 26.000 oydan 9.000 nini alabilen bir bölgeye 2 milletvekilini sıralamaya koyuyor beri yandan Hendek-Akyazı ve Karapürçek bölgesinde  122.000 seçmeni yok sayıyor milletvekili göstermemekte inat ediyorsunuz. Bu bölgelerimiz Sakarya’nın üvey evladı mı?” diye sordu.

Arifiye’yide ayaklandıracağım !

Kendisinin Hendek’li olduğunu ancak bugün itibarı ile Arifiye seçmeni olduğunu hatırlatan Dayıoğlu; “ Ben Arifiye seçmeniyim, Arifiye’yi de ayaklandıracağım. Böyle bir şey olmaz, buna inşallah genel merkezimiz bir çözüm getirir. Nakliye kooperatif camiası olarak Sakarya yerelinde çok güçlüyüz. Bu insanlar buraya cephe alırlarsa bu seçimlerde çok değişik bir tablo karşımıza çıkacaktır. “ dedi. Yerel gazetelerin süunlarında bugünden  menfi propagandalara başlandığını görüyor okuyoruz.  Şimdiden seçim tahminleri yapılır oldu. 4-2-1 şeklinde  tahminler havada uçuşuyor. Açıkcası biz vekilimizi dördüncü sırada bekliyorduk. Şehir dışında idim.  Açıklamanın ardından kendisini aradım, bena teselli vermeye çalıştı. Bu tür olayların yaşanmasının siyasetin ögesinde olduğunu ifade ederek açıklanan bu listeye riayet etmemizi saygı göstermemizi istedi ancak ne mümkün ???

Dayıoğlu; Kendisinin 13 kooperatif adına konuştuğunu belirten Dayıoğlu, “tüm arkadaşlar ve üyeler olarak aynı görüşteyiz, öfkeliyiz, tepkiliyiz.  1525 sayılı kanunu hepimizi kapsıyor bundan dolayı hepimiz tek fikiriz. “ diye konuştu.

    Sakarya il başkanı konuyu aydınlatmalı

Basın açıklamasında  kendisine yöneltilen; ( bir değişiklik olmazsa tavrınız ne olacak?) sorusunu Dayıoğlu şöyle cevaplandırdı. “ bir değişiklik olmazsa yine kooperatifler birliği olarak toplanıp karar vereceğiz. Böyle giderse durum vahim.  5 ay önce adama belediye başkanlığını bıraktırdınız  çok zor bir imtihandan geçirdiniz ama Ali İnci bu imtihandan alnının akıyla çıkmasını bildi Sakaryada panik başladı. Bu doğru ve etik bir davranış değil. Madem öyle  hiç istifa ettirmeseydiniz 7 Haziranda milletvekili adayı yapmasaydınız. O tarihten bu güne ne değişti ?  neden 1 Kasım listesine koymadınız ?  Biz  Sakarya yöneticilerimizden 7 Haziranda vekil adayı yapılıp 1 Kasım seçimlerinde listeye dahi konulmamasının cevabını istiyoruz. Bizi ikna etsinler.  Biz seçmeniz yani bizler asıl onlar vekiller. Onlar bizlerin verdiği oylar ile vekil oluyorlar kimse bunları gözardı etmesin” dedi.

    İnci’yi yemek  istiyorlar onu yedirmeyiz.

Seçmenler olarak  iyisini seçmek zorunda olduklarının altını çizen Dayıoğlu; “ Ali İnci’nin bu dönemde vekil seçilecek olması çoklarının işine gelmedi onun için bu oyunları planladılar.  Sakarya genelinde Parti içindeki ayak oyunları ile  yediler yemek istediler ancak biz seçmenler olarak buna seyirci kalmayız vekilimizi yem etmelerine göz yummayacağız.  Ali İnci’nin önünü kesmek istiyorsanız çalışmayla kesin, ayak oyunları ile değil” dedi.

Hendek’in gelişimini çekemediler, Sakarya’ya yazık ediyorlar

Ali İnci’nin bugüne kadar Hendek ilçesinde yaptıkları meydanda. Ali İnci çok çalışkan çok becerikli bir siyaset adamı dur durak bilmiyor hep halkı için çalışıyor. Bu çalışma temposu Sakarya siyasetçilerini rahatsız etti. Bundan dolayı önünü kestiler. Biz bu yapılanları kabullenemiyoruz. Tepkimizi sandıkta vereceğiz.  Hendek çok farklı iken Sakarya’da bir gelişme yok biz bunu görüyoruz. 7 Haziran seçimlerinde  Sakarya Ak parti  beş vekil çıkarma başarısı gösterdi ise bu Ali İnci’nin tek başına çalışması ile gerçekleşti. Bundan sonraki süreçde inşallah Ali İnci, seçilebilecek bir yerden aday yapılır, bu şekilde en kötü ihtimal  seçim sonucu 5-1-1 şeklinde olur. Dahada ileri gideyim  Ali İnci’nin sıralamada yer alması sakarya’ya altıncı vekili de kazandırabilir bu unutulmamalı. Kooperatif üyelerimizle yaptığımız toplantıda bu konuyu masaya yatırdık insanlar  (bu listede Ali İnci yoksa ben bu listeye oy vermeyeceğim) dediklerini iddia etti. Bu tepkileri göğüslemekte zorlanıyorum. Kararın erken olduğunu söyleyerek tepkileri dindirmeye çalışıyorum ama fazla etkili olamıyorum.”diyen  Dayıoğlu sözlerine; “ nedir bu ya mahalle kavgasında çocukların darılması gibi, çalışkan bir insanın önünün kesilmesi kabul edilemez bu Sakarya’ya yazık ediliyor. Bu tutum Sakarya’mıza ihanetle eş değerdir” diyerek sözlerini tamamladı.

Arifiye  Motorlu Taşıyıcılar  Kooperatifi  başkanı Ali DAYIOĞLU”Ali İNCİ’nin listede  olmayışı bizi ayağa  kaldırmıştır.Genel Merkez Sakarya’ya ihanet  etmiştir. Ali İNCİ  bu  dönemde  milletvekili  seçilirse bunun  önünde  kimsenin  duramayacağını siyasilerde  öğrenmiş  durumdalar.Vekilimizin ayağına  çelme   takmışlardır.Bunu bu insanlar  gelecek  seçimlerde ders  verecekler.İnşallah bir  çözüm getirirler.Daha  zamanımız  var .İnşallah  çözüm  getirirler.9000  oyu  olana  2 milletvekili veriyorsunuz  Hendek Akyazı ne  oldu onlar  üvey  evlat mı  bir  dünya  seçmen var.Ben  Arifiye  seçmeniyim  Arifiyeyide   ayaklandıracam.Bizim  bir  dünya  oyumuz  var. Bu  günden başladılar  4  2  1 sıralamada  görmek istiyorduk.Ali İNCİ’nin önünü kestiler.”

Elegant Restroanta  ,bir araya gelen Hendek ilçesindeki  nakliye sektörü koop başkan, yönetici ve üyeleri nakliye sektörü  temsilcileri  her ne pahasına olursa olsun Ali Başkandan yana tutum sergileyeceklerini açıkça ifade etmekten kaçınmadılar.

Çok sayıda sivil toplum örgütü temsilcileri ve üyeleri bu durumun  Hendek’e ihanet olduğu vurgusunu yaparak; “ Ali İnci yoksa AKP’ye oy yok. Listede isimleri yazılı olan milletvekili adayları hangi yüzle bizlerin karşısına gelecekler oy isteyecekler ?  Sakarya gibi  her etnik gruptan insanların yaşadığı ve Türkiyemizin mihenk taşı konumundaki  Sakarya’mızda 7 Haziran seçimlerinde sarfettiği üstün gayret, azim ve çalışkanlığı ile adeta tek başına  7 Haziran seçimlerinin galibi olan İnci başkanımızın  1 Kasım seçimleri listesinde isminin olmamamasının bir izahı olmalı. Bunu izah edeck olan aşağıdan yukarıya doğru başta Hendek Ak parti ilçe başkanı, Sakarya Ak parti il başknaı, MYK’da görev alan milletmekili Ayhan Sefer Üstün bu konuya açıklık getirmeli izahını yapmalıdır. Hepsinin sessizliğe gömülmesi ve hep bir ağızdan topu Ankara Ak parti genel merkezine atmaları  sorumluluklarından kaçtığını ifade eder.

Oysa kendileride Sakarya’daki 7 Haziran seçimlerinin galibinin Ali İnci olduğu gerçeğine vakıflar. Şu halde Sakarya’mızın, ilçemizin geleceğini sırf kendi ikballeri uğruna heba etmekten çekinmemişlerdir. Hendek ilçesinde son 15 yıl görev yapan Ali İnci’nin ilçeyi Sakarya’nın önde gelen bir ilçesi ve gıpta ile bakılan bir şehir olması başarısının altında  ezilmenizden kaynaklanan  Ak partinin Sakarya genelinde önde  gelen yetkilileri olarak sizler başta Ali İnci başkanımıza olmak üzere  şirin şehrimiz Hendek ilçesine vermiş olduğunuz  zararın bedelini 1 Kasım seçimlerinde ödeyecekiniz.” Diyerek  liste savaşında kendilerininde  mağdur olduğunu ileri sürdüler.

      122.000 seçmeni bulunan Akyazı-Hendek-Karapürçek gözardı edildi

Sakarya Ak parti milletvekili Ali İnci’nin dün yaptığı açıklamanın kendilerini bağlamadığını vurgulayan nakliye sektörü Koop yöneticileri; “ Arkadaş Sakarya’da 600 binin üzerinde seçmen mevcut.  Sadece Akyazı, Hendek ve Karapürçek ilçelerinden  partiye verilen oy desteğini görmezden gelenler var. Oysa diğer yanda  Ferizli bölgesinden birbirine komşu iki köyün adayları olan Ayhan Sefer Üstün ve Prof. Dr. Mustafa İsen’in  mevcut 26.000 seçmen bulunduğu yerden iki adayın birden listede bulunması, buna karşılık 7 Haziran seçimlerinde   Ak partiye 9.000 oy çıkmasını başarı görenlerin yüzlerini Akyazı, Hendek ve Karapürçek ilçelerine çevirmelerini istiyoruz.

 

26.000 oy olan bölgeye iki vekil adayı, oh ne ala !!!

Hendek ilçesi % 57 oy oranı ile  26.665, Akyazı ilçesi %67 oy oranı ile 35.848 ve Karapürçek ilçesinden de %63 oranıyla  4.813 oy alınmıştır. Bu durumda  Mustafa İsen’in milletvekilliğinde  bölgesinden %59 oy oranı ile 9.018 oy alarak parlementoya  gitmiştir. Bu sonuçları görmezden gelenler ektiklerini biçmeye mahkumdurlar. Bizler Hendek ilçesinde nakliye sektöründe faaliyet gösteren ve  Marmara bölgesinde taşıma kapasitesi ve üye sayımızla haklı bir yere sahibiz.  Ali başkanımıza gönül veren bizler  yapılacak olan 1 Kasım seçimlerinde Ak partiye oy vermeme kararını aldık ve neticesi ne olursa olsun sonuç değişmeyecektir” diyerek adeta ültümatom verdiler.

    Tepkiler bizimle sınırlı kalmayacak

Koop yöneticileri  tepkinin sadece nakliye sektörü ile sınırlı kalmayacağını ifade ederek, “  bu tepki kervanına önümüzdeki günlerde  ilçemizdeki  STK  örgütleri, dernekler ve  farklı siyasi görüşlere mensup   olup Ali İnci’ye gönül sevgisi ile bağlı olan geniş halk kitlelerinin katılması an meselesidir. Hendek olarak yapılanı hazmedemiyoruz” diyerek tepkilerini 1 Kasım seçimlerinde göstereceklerini “ ifade ediyorlar.

 

İnci’siz Sakarya hem öksüz hem sahipsiz bırakıldı

Nakliye sektörünün önde gelen koop başkan ve yöneticileri tepkilerinin ana ögesinin  nakliye sektöründeki sıkıntılar olduğuna dikkat çekerek; “   açıklanan milletvekili listesinde nakliye sektörünün sorunlarını bilen bir veklilin olmamamsı bizi kara kara düşündürüyor.  Derdimizi ve sıkıntılarımızı gönül rahatlığı ile söyleyebileceğimiz, sorunların çözümü noktasında desteğini esirgemeyen, kooperatiflerimizin bu günlere gelmesinde büyük emeği olan  ve  Belediye başkanlığı sürecinde nakliye sektörüne her türlü maddi ve manevi katkılarını sonuna dek sergileyen başkanımızın listede adının olmaması  Ak partinin nakliye sektörüne önem vermediğinin en bariz göstergesi  olduğuna Hendek’imizin ve Sakarya’mızın öksüz ve sahip bırakıldığına inancımızdan dolayı tepkimizi sandıkta vereceğiz”

 

Haber Sakarya 54

Haber tarihi: 23 / 09 / 2015
Haber Okunma: 2545
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: CUMAYERİ BELEDİYESİ İLK KAR SINAVINI BAŞARIYLA ATLATTI
Sonraki: Gazetemizin İmtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Keleş’in Kurban Bayramı Mesajı




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com