Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
Etiket Bulutu
Haber ve Duyurular
Esmahanım Köyü’de Trafik kazası
Tarih: 01/09/2023
Akşam saatlerinde Esmahanım Köyü’nde yaşanan bir trafik kazası sonucu 13 vatandaşı... Devamını oku...
Cumayeri’nde önce çaldı sonra rengini değiştirdi
Tarih: 01/09/2023
Cumayeri’nde çaldıkları motosikleti tamir ettirdikten sonra tanınmaması için b... Devamını oku...
Cumayeri’nin Modern ve yaşanabilir bir kent olması için çalışıyoruz.
Tarih: 29/08/2023
Belediye Başkanı Mustafa Koloğlu ilçemizde yapılan ve ilçenin modern ve yaşanabilir ... Devamını oku...
BAŞKAN KOLOĞLU’NDAN 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJI
Tarih: 29/08/2023
CUMAYERİ BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA KOLOĞLU:  “30 AĞUSTOS ZAFERİ, YOK EDİLMEK İSTENEN Bİ... Devamını oku...
Düzce Üniversitesi Kontenjanda Yüksek Doluluk Oranına Ulaştı
Tarih: 21/08/2023
Düzce Üniversitesi, 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları... Devamını oku...
Düzce'ye atanan Vali Selçuk Arslan görevine başladı
Tarih: 21/08/2023
Valiler kararnamesi ile Düzce’ye atanan Vali Selçuk Aslan görevine başladı.... Devamını oku...
CHP Cumayeri’nde Yeniden Yusuf Mil Dedi
Tarih: 21/08/2023
CHP İlçe kongrelerine Cumayeri'nde devam etti ve  Tek listenin yapıldığı seçimi... Devamını oku...
Cumayeri’nde dere ıslahı çalışması başladı
Tarih: 13/08/2023
Cumayeri  Belediyesi, Düzce Devlet Su İşleri (DSİ) 5. Şube Bölge Müdrül&u... Devamını oku...
Düzce Valisi Değişti
Tarih: 10/08/2023
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in imzasi ile valiler kararnamesi resmî gazetede ya... Devamını oku...
2023 Fındık fiyatları açıklandı mı?
Tarih: 03/08/2023
Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan fındık fiyatlarının bu yıl... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1066811
Aktif: 4
Bugün: 154
Dün: 683
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Mazot ve gübre desteği 6 ay öne çekilecek

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023’ün Mart ayına bırakmayacaklarını, 6 ay öne çekeceklerini söyledi.

Ziraat Bankası aracılığıyla üreticilere verilen kredinin limitinin de arttırılacağını bildiren Bakan Kirişci, “Bir diğer uygulamamız da 100 bin lira olan Ziraat Bankasının kullandırdığı kredinin 200 bin liraya çıkarılmasını sağlayacağız. Bu 200 bin liralık limitin 100 bin liralık kısmını yine karta yükleyeceğiz ve yine ayni olarak kullanılmasını sağlayacağız. Nerede? Sadece mazot ve gübrede.” ifadelerini kullandı.

“Bizim üreticilerimizin 2022 mazot ve gübre destekleri var. Biz, normal şartlarda bu destekleri, bizim dönemimizde olabildiğince hızlandırdık, yılın ilk 3 ayında tamamına yakınını öder hale geldik. Biz, 2022 yılının mazot ve gübre desteğini 2023’ün Mart’ına bırakmayacağız, 6 ay öne çekeceğiz. Çiftçimizin tarlaya, kendi arazisine girişinde ihtiyacı olan mazot ve gübre desteğini kullanması için ona vereceğimiz Ziraat Bankası kartına doğrudan yükleyeceğiz. Ayni olarak yükleyeceğiz, nakdi olarak kullanımına izin vermeyeceğiz. Birincisi, buraya yüklemiş olduğumuz mazot ve gübre desteklerini 6 ay önce almış olacağız, ikincisi bunları ayni olarak oraya yüklemiş olacağız, üçüncüsü de vatandaşımız o kartı kullanarak gidecek mazot ve gübreyle ilgili alışverişini yapacak. İnşallah bu da kısa sürede uygulanacak. Bunlarla ilgili çalışmalar tamamlanıyor.”

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMLERİNE GİRİŞLER 1 EKİM’DE E-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILABİLECEK

AK Parti hükümetleri döneminde sağlanmış pek çok güzellikler, iyilikler olduğunu dile getiren Kirişci, şöyle devam etti:

“Hepimiz biliyoruz ki tarımsal destekler konusu karmaşık, 65 başlıktan oluşuyor, 130 tane alt başlıklar var. Bizim il, ilçe müdürlüklerimizdeki o üniversiteden mezun edip oralara istihdam olsunlar, teknik destek sağlasınlar diye yerleştirdiğimiz kardeşlerimiz maalesef evrak memurluğu yapıyor. Bizim bu manada bu üreticilerimize destek olmamız ve bu desteklemeleri de sadeleştirmemiz gerekiyor. Dolayısıyla desteklerin sadeleştirilmesi, çok çok önemli. Bizim şu anki yeni vizyonumuzda bu var. Peki başka? Bu desteklerin sadeleştirilmesi kadar desteklerin de dayandığı verilerin dijitalleştirilmesi, sayısallaştırılması bu da çok çok önemli. Buna ilişkin olarak da yine üreticilerimizin zaman kaybetmeden çok kendilerini yormadan rahatlıkla bu desteklerle olan ilişkileri konusundaki prosedürü de bizim yine sadeleştirmemiz gerekiyor. Allah izin verirse 1 Ekim itibarıyla çiftçilerimiz Çiftçi Kayıt Sistemlerine girişlerini e-Devlet üzerinden yapacaktır. Hayırlı uğurlu olsun. Bilgilerinin güncellenmesi gibi konular da yine bu çerçevede yürütülüyor olacak.”

Haber tarihi: 18 / 09 / 2022
Haber Okunma: 269
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: İTALYAN FİRMA FERRORE 'NİN FINDIK ÜZERİN’DEKİ OYUNU!
Sonraki: HANGİ DEVİRDE YAŞIYORUZ.




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com