Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 68

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 54
Etiket Bulutu

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 43
CUMAYERİ(Denize Açılan Kapı) DÜZCE CHP MİLLET VEKİLİ TALİH ÖZCAN İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR Fahri alem peygamberimiz TRAKTÖR TAKLA ATTI 1 ÖLÜ 1 YARALI
Haber ve Duyurular
İHTİYACI OLANA BEDELSİZ VERİLECEK
Tarih: 11/08/2026
Düzce’nin Cumayeri ilçesinde bir vatandaş, elinde bulunan 600 ila 800 adet ara... Devamını oku...
TMO 2026-2027 kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı
Tarih: 06/08/2026
TMO 2026-2027 kabuklu fındık alım fiyatlarını açıkladı Toprak Mahsulleri Ofisi, 2026... Devamını oku...
2.HİLALTEPE ŞENLİKLERİ 5-9 AĞUSTOS GÜNLERİNDE YAPILIYOR
Tarih: 05/08/2026
Cumayri Belediyesinin Bu yıl 2.sini yapacağı 2.hilaltepe Festivali ve Konserleri 5-9 Ağustos g&uum... Devamını oku...
Esnaflar tarafından çok sevilen Başkan Hikmet Ceylan
Tarih: 28/07/2026
Esnaflar tarafından çok sevilen Başkan Hikmet Ceylan Çalışkan biri Hikmet Ceylan.Ke... Devamını oku...
CUMAYERİ’NDE GIDA İMALATHANELERİNE SIKI DENETİM
Tarih: 23/07/2026
CUMAYERİ’NDE GIDA İMALATHANELERİNE SIKI DENETİMCumayeri Belediyesi Zabıta Amirliği ekipleri,... Devamını oku...
Özgür Özel'den CHP'ye veda: 'Yeni partimizi kuruyoruz'
Tarih: 21/07/2026
Özgür Özel, kendisi dahil 83 milletvekilinin bulunduğu grup toplantısında Cumhuriye... Devamını oku...
Çevrik Mahallesi’nde Modern Entegre Sağlık Tesisinin Temelleri Atıldı
Tarih: 21/07/2026
Çevrik Mahallesi’nde Modern Entegre Sağlık Tesisinin Temelleri AtıldıSağlık Hizmetler... Devamını oku...
ÜVEZBELİ KÖYÜ MUHTARLIĞINDAN
Tarih: 13/07/2026
Değerli Köy Halkımız,Köyümüzün temiz, düzenli ve yaşanabilir kalması... Devamını oku...
Dokuzdeğirmen Köyü’nde Uçuruma Yuvarlanan Sürücü Hayatını Kaybetti
Tarih: 05/07/2026
Dokuzdeğirmen Köyü’nde Uçuruma Yuvarlanan Sürücü Hayatını Ka... Devamını oku...
PARMAKLIKLARA SIKIŞAN KÖPEK KURTARILARAK BARINAĞA TESLİM EDİLDİ
Tarih: 04/07/2026
CUMAYERİ’NDE CAN DOSTUMUZA İTFAİYE ŞEFKATİ: PARMAKLIKLARA SIKIŞAN KÖPEK KURTARILARAK BA... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1976169
Aktif: 12
Bugün: 292
Dün: 634
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

DÜZCE YAYA TRAFİĞİNE TÜRKİYE'DE EN ÇOK UYAN İL

Düzce Depreminin 22. Yıldönümünde Düzce’ye gelen İçişleri bakanı Süleyman Soylu, "Düzce ilimiz yaya trafiğine Türkiye'de en çok uyan ilimiz" diyerek öğrencilerle olan konuşmasını sonlandırdı.

Düzce'de ilkokul öğrencilerine trafik kurallarının önemini anlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pandemiyle birlikte şehir içinde emniyet kemeri kullanımının yüzde 85'ten yüzde 45'e düştüğünü belirtti. Bakan Soylu, öğrencilere "Trafikte emniyet kemeri takmayana kırmızı düdük çalın" görevi de verdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Düzce'ye geldi. İlk olarak Düzce Valisi Cevdet Atay'ı ziyaret eden Bakan Soylu, ardından "Bir Hareketine Bakar" kampanyası kapsamında valilik binası önünde düzenlenen yol uygulamasına katıldı. Uygulama alanına kurulan trafik eğitim tırının içine giren Bakan Soylu, trafik eğitimi alan ilkokul öğrencileriyle bir araya geldi. Öğrencilere trafik kurallarının önemini anlatan Bakan Soylu, kampanyanın amacına değindi.

"Pandemi, trafikteki sürüş alışkanlıklarımızı değiştirdi"
Pandemiyle birlikte trafikte emniyet kemeri kullanımının düştüğüne dikkat Çeken Bakan Soylu, şöyle konuştu:
"Dünyada büyük bir salgın oldu. Niye hepimiz maske takıyoruz? Virüsten korunmak için. Maalesef salgın bize sadece bir takım tedbirler almamızı, maske takmamızı, tokalaşmamamızı ve bunun yanı sıra dikkat etmememizi söylemiyor. Salgın bize başka bir şey daha yaptı. Ne yaptı biliyor musunuz? Trafikteki sürüş alışkanlıklarımızı değiştirdi. Türkiye'de kemer takma alışkanlığı salgından önce yüzde 85'ti. Şehir içinde yüzde 45'e düştü, yine kötü bir haber vereceğim. Şehirlerarası yolcuklarda yüzde 65'e düştü. Bu da neyi yükseltiyor? Emniyet kemeri takarsan ağır yaralanmalı kazalardan yüzde 60 oranında kurtulursun, ölümlerden de yüzde 45 oranında kurtulursun. O yüzden biz salgının bu etkisinden kurtulmak için kampanya yaptık.

Bakan Soylu'dan miniklere görev: "Kemer takmıyorlarsa düdüğü çalacaksınız"
Bir Hareketine Bakar kampanyasıyla emniyet kemeri kullanımının yeniden hatırlatılmasının sağlanacağını kaydeden Bakan Soylu, "Size de görev düşüyor. Büyükleriniz arabada emniyet kemeri takmıyorsa, uyaracak ve sizler de arkada emniyet kemeri takacaksınız. Ve emniyet kemeri takmıyorlarsa ona kırmızı düdüğü çalacaksınız. Sizle beraber 2-3 yıl çalıştık ve emniyet kemeri kullanımını Türkiye'de yüzde 50'lerden yüzde 85'lere çıkardık" dedi.

"Yayaya öncelik tanımayana da düdük çalın"
Öğrencilere, kemer kullanımının önemini anlatan Soylu, "Sizler büyüyeceksiniz, genç olacaksınız, 25 yaşına geleceksiniz. Dünya da 25-30 yaş arası ölümlerin birinci sebebi trafik kazası. Onun için trafik kurallarına hep birlikte uymalıyız. Kemeri takacağız. Mecliste sizin yaya geçitlerinde karşıdan karşıya yavaş yavaş geçmeniz için yasa çıkarıldı. Öyle de oldu ki yaya geçitlerindeki yaralanmalar ve ölümler çok düştü. Ama bazen bunu ihlal edenler de var. Onları da gördüğünüz zaman kırmızı düdük çalacak mısınız?" şeklinde konuştu. Öğrenciler, yaya geçitlerinde yayaya öncelik tanımayan sürücülere de kırmızı düdük çalacaklarının sözünü verdi.
Bakan Soylu, "Düzce ilimiz yaya trafiğine Türkiye'de en çok uyan ilimiz" diyerek öğrencilerle olan konuşmasını sonlandırdı.

 

Haber tarihi: 14 / 11 / 2021
Haber Okunma: 22572
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: BİZ BAŞKANIMIZDAN MEMNUNUZ
Sonraki: CUMAYERİ’NDE DE SAAT 09:05 HAYAT DURDU




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com