Anket
Sepet
Sepetiniz boş.
Tavsiye Et
Ad, Soyad:
Gönderen:
Alıcı:
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 68

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 54
Etiket Bulutu

Warning: mysql_num_rows() expects parameter 1 to be resource, boolean given in /home/zburasic38298co/public_html/inc/tags.php on line 43
CUMAYERİ(Denize Açılan Kapı) DÜZCE CHP MİLLET VEKİLİ TALİH ÖZCAN İLÇE ZİYARETLERİNE DEVAM EDİYOR Fahri alem peygamberimiz TRAKTÖR TAKLA ATTI 1 ÖLÜ 1 YARALI
Haber ve Duyurular
ÜRETİCİ İSYAN ETTİ.
Tarih: 07/09/2024
Üvezbeli köyü fındık üretici İsmet Özmetin Sosyal paylaşım sitesinde payl... Devamını oku...
Düzce CHP Millet vekili Talih Özcan'ın 30 Ağustos mesajı
Tarih: 29/08/2024
  Tarihimizin en şanlı, en kutlu ve en onurlu zaferi 30 Ağustos 1922 Başkomutanlık Meydan... Devamını oku...
MİLLETVEKİLİ TALİH ÖZCAN FINDIK ÜRETİCİSİNİN DERTLERİNİ DİNLEDİ
Tarih: 21/08/2024
CHP Düzce millet vekili Talih Özcan  programı kapsamında 21 Ağustos Çarşamba... Devamını oku...
Öğrenciler okula ne kadar hazır?
Tarih: 19/08/2024
  Eğitim danışmanı Barış balcı, öğrencilerin psikolojik, fiziksel ve bilgi yön&uum... Devamını oku...
Öztürk Avusturya’da Seçkin Türk ödülü aldı
Tarih: 14/08/2024
Hüdai Öztürk Avusturya'da seçkin Türk ödülü ile öd&... Devamını oku...
Burası Cumayeri Gazetesi Okuyucusunun Beğenisini Kazandı.
Tarih: 10/08/2024
Düzce Gerçek Medya Grubu gazetesi Burası Cumayeri gazetesi her ay okuyucularına sunduğ... Devamını oku...
Cumayeri Öğretmen sürücü kursu’nda yetiştirilmek üzere bayan eleman alacaktır.
Tarih: 09/08/2024
Alınacak elemanın en az lise mezunu olması  Üç yıl araç kullanan ve ehliye... Devamını oku...
Keleş Taziye mesajı Yayımladı
Tarih: 07/08/2024
Burası Cumayeri gazetesi imtiyaz sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Keleş, vefat eden&nbs... Devamını oku...
ÖZCAN’DAN FINDIK FİYATINA SERT TEPKİ!
Tarih: 02/08/2024
  CHP Düzce Milletvekili ve Dışişleri Komisyonu Üyesi Talih Özcan, bu yılki f... Devamını oku...
FINDIK YEVMİYESİ 2024 NE KADAR?
Tarih: 31/07/2024
FINDIK YEVMİYESİ 2024 NE KADAR? Cumayeri’nde fındık toplama işinde çalışacak iş&cced... Devamını oku...

   Tüm haberler
Haber Arşiv
     
İstatistikler
Toplam: 1245154
Aktif: 72
Bugün: 2518
Dün: 1249
Site İçi Arama
Paylaş
Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google

Belediye sınıfta kalmadı.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş yaptığı açıklamada; hava kirliliği ve Avusturya'ya yapılan gezi ile ilgili izlenimlerini aktardı...

 Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş gazetemize yaptığı açıklamada; hava kirliliği ve Avusturya'ya yapılan gezi ile ilgili izlenimlerini aktardı. Açıklamasında karla mücadelede eksik kaldıkları yönünde çıkan haberlere de değinen Keleş, karla mücadelede sınıfta kalmadıklarını söylerken, son günlerde tartışılan hava kirliliği ile ilgili olarak, Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından dağıtılan linyit kömürlerinin buna neden olduğunu dile getirirken, Vali Ali İhsan Su başkanlığındaki heyetle yaptıkları Avusturya gezisinin çok verimli geçtiğini değinerek "Kardüz yaylası için yatırımcıların Düzce’ye gelecek.” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı uzmanları ile Çevre Mühendisleri Odası’nın Düzce’deki hava kirliliğinin insan ve çevre sağlığı için SOS veriyor açıklamalarının ardından ne diyeceği merakla beklenen Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Avusturya gezisi sonrası sıcağı sıcağına yaptığı açıklamada, kirliğe dağıtılan kömürle ile her gün trafiğe çıkan binlerce aracın havaya saldığı egzoz  gazını gösterdi. 

Hava kirliliği ile mücadele günü birlik mücadele değildir

“  Hava kirliliği Düzce’nin yıllardır yaşadığı sorun. Ortaya çıkaran kaynakta belli. Biliyorsunuz ki etrafı dağlarla çevrili bir ova şeklinde. Buraya çöken hava kalkmıyor. Hava kirliliği ile mücadele günü birlik mücadele değildir. Geçen yaz bu kış ortaya çıkacak kirliliğini hesap etmek zorundaydık. Düzce’de ki kömür kullanımı ile ilgili bir durum. Doğalgazında havayı kirlettiğini biliyoruz. Aldığımız kömür dikkat etmemiz gerekiyor “ dedi.

Her yaz önlem alıp şehire giren kömür denetlenecek

Düzce’de dağıtılan kömürlerin kalitesini tespit etmek noktasında yazın önlem  almak zorundayız diyen Başkan Keleş, “  Önümüzde ki günlerde bir çalışma başlayacağız. Bu sene için geçmiş ola demek lazım. Bu sene için yapacağımız bir şey yok. Bu şehre girecek olan bütün kömür denetlenecek. Yardım kömür adı altında dağıtılan kömürlerin daha farklı kömürler olması için görüşmeler gerçekleştireceğiz ve buraya gelem kömürlerin kalitesini arttırmak zorundayız. Linyit kömürü karbonmonoksit oranı açısından çok fazla bir kömür. Düzce’de dağıtılınca sorun oluyor. Hava sirkülasyonu olmaması nedeniyle  Düzce’de çok fazla sis oluyor ve günlerce kalkmıyor.”

 

Hava kirliliği ile mücadelede  merkezi planlama şart

Kömürün kalitesini yükseltmek zorunda olduklarının altını çizen Başkan Keleş, “  Egzoz gazı ile ilgili sıkıntıyı bitirmek zorundayız. Doğalgaz kullanımı ile ilgili bazı filtrelerin konulması lazım. Hava kirliliği sadece bizleri rahatsız eden değil yaşlılarımızı, çocuklarımızı çok ciddi  anlamda tahrip ediyor.  Düzce Belediyesi olarak biz merkezde bunu düzeltsek diğer belediye ve köyler var. Özellikle iki büyük karayolu geçiyor. Egzoz gazı denilince basite almamak lazım. Dolayısı ile bizim komple düşünmemiz lazım hepsi için önlem almamız lazım. Sadece Düzce merkezi temizlemek yetmiyor “ dedi.

Yaylalarımızı kış turizmine açmamamız büyük eksiklik

Avusturya gezi izlenimlerini anlatan Belediye Başkanı Keleş, turizmde gelişmeyi ön plana çıkardıklarını söyleyerek, açıklamasına şöyle devam etti, “  Biliyorsunuz Düzce’nin 3 önemli ucu var. Biri sanayi biri tarım biri turizm. Biz daha çok turizmde gelişmeyi ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Sayın valimizde bu konuda çok bilinçli. Burada öne çıkaracağımız değerlerin en başında kayak turizmini, kış turizmini geliştirmek geliyor. Bakarsanız İzmit’ten Kastamonu’ya kadar bu dağların üzerinde bir sürü kayak merkezleri oluştuğu halde şuarada bizim yaylalarımız var ama hiç birinde kayak merkezi yok. Bu büyük bir eksiklik olduğunu “ ifade etti.

 

Yatırımcılar Düzce’ye gelecek

 “ Halen Türkiye’de kayak sporu çok gelişmemiştir. En son gittiğimiz Avusturya’nın Trol kentinde turizmden yılda 1 milyar 250 bin euro gelir elde ediyorlar “  diyen Keleş, “ Kardüz yaylasına Avusturya’da ki gibi kaya tesisi kurmalıyız. Bu MARKA’nın önceden planladığı seyahattir. Bu seyahate milletvekilleri katılamadılar. 5 gün sürekli resmi temaslarla geçirdik. Türkiye’nin dış bürokratları ile bir çok yeri gezdik. Kayak turizmi ile ilgili incelemeler yaptık. Avusturya’nın bütün kayak merkezlerini gezdik.  Yapılan işleri gördük o bölgenin yerel yönetimleri ile konuşları konuştuk. En büyük tesis yatırımcısı ile kayak ekipmanlarını üreten fabrika sahibi ile ciddi görüşmelerimiz oldu. Orada ki kişileri buraya davet ettik. Düzce’ye gelecekler. Kardüz yaylarında inceleme yapacaklar. Bir yap işlet devret modeli geliştirmeye çalışıyoruz. Avusturya’nın hatta dünyanın en büyük kayak tesisi sahibi bize söz verdi. Çok faydalı bir gezi olduğunu düşünüyorum “ dedi.

Bu geziler yeme içme gezileri değil

Gezi ile ilgili basında çıkan eleştirilere de değinen Başkan Keleş, bu eleştirileri abartılı bulduğunu söyledi. “  Bazı eleştiriler geldi. İnsanlarımız büyük ekseriyetle bu yapılan işlerin zorunlu olduğuna inanıyor. Bazı kesim sanki biz yurt dışına eğlenmeye gitmişiz gibi algılıyor. Bu geziler yeme içme gezileri değil. Birincisi bizim planladığımız bir şey değil. Bütçesine katkı sunmadık. Düzce’nin geleceği ile ilgili yatırımlar ile ilgili bir durum. Ben Düzce Belediye Başkanı olarak sabah 8’den 6’ya kadar koltuğuma otururum. Ama bunu yapmak zorundayım. Düzce’nin yüzde 55’i bana boşuna oy vermedi. Düzce’nin bilinmeyen potansiyelini ortaya çıkarmak için bana oy verdi. Oturan belediye başkanı örneğinde olduğu gibi bir şey çıkaramaz. Pasif değerlerin aktif değerlere geçirmek için çalışıyoruz. Turizm merkezi olmaya bir çok alanımız var hepsiniz sayıyoruz. Ama biri bize sorsa kaç tesisiniz var, kaç yatağınız var. Kaç turist geliyor dese cevap veremeyiz “dedi.

Her şeyin başkana sorulduğu yerde belediyecilik olmaz

Gazetemize yaptığı açıklamanın sonunda kamuoyunda kimi eleştirilere neden olan karla mücadeleye değinen  Keleş, eleştirilerin aksine, belediye olarak karla mücadeleye aylar öncesinden hazır olduklarını söyledi. “ Bu şehrin her şeyi beni ilgilendirir. Bu şehirde iyi olanında kötü olanında bende payı vardır. Eğer bir belediye başkanı kurumu içinde üniter sistem oluşturmamışsa her şey belediye başkanına soruluyorsa o belediye, belediye değildir. O belediyenin belediye başkan yardımcıları var, meclisi var ve komisyonları var. Bu bir makinenin parçası gibi çalışacak. Ben olsam da olmasam da farkı yok. Düzce’ye yağan kar berekettir. Ben bunu bir felaket olarak görmüyorum. Bu Allah’ın bize sunduğu bir rahmettir. Düzce Belediyesi sınıfta kalmadı. Biz karla mücadeleye hazırdık. Kriz merkezimizi kurduk. Bu yıl ilk kez solisyon kullanmaya başladık. Tuz konusunda eksiklilerimizi giderdik. Düzce Belediyesi’nin 4 kar bıçağı varken 20 kar bıçağına ve araca çevirdik. Düzce’de özel sektörün araç ve gereci kullanılmazken bunları tahsis ettik. Karayollarının sorumluluk sahasında ciddi görev yaptık.

 

Belediye sınıfta kalmadı

Çok kar yağışı olmasına rağmen kalıcı konutlar ve ana arterlerde trafik durmadı. Su kesintisi, elektrik kesintisi yaşatmadık. Ortada olağanüstü durum var. Bununla mücadele etmek zorundayız. Ama bunu fırsat bilerek Düzce Belediyesi’ni sınıfta kalmış gibi lanse etmeye kimsenin hakkı yok. Bu bana değil karla mücadele eden 300 insana hakaret olur. Sürekli sokaktalar. Halkımızın karla mücadele konusuna katılması gayet normaldir. Bazı siyasi partilerin sokağa çıkıp bir görüntü vermeye çalıştığını biliyoruz. Bu siyasi anlayışlar geride kaldı. Vatandaş gerçeğini görüyor. Bu memleket birkaç yıldır karla mücadele görmediği için karla mücadeleyi algılayamadı “ dedi.

Haber Y.Çakar

 

 

Haber tarihi: 19 / 01 / 2015
Haber Okunma: 5218
Haber Yorumları: 0


Paylaş: Facebook  Twitter  Stumbleupon  Delicious  Google




Önceki: CUMAYERİ BELEDİYESİ İLK KAR SINAVINI BAŞARIYLA ATLATTI
Sonraki: BAŞKAN KELEŞ'TEN MEDYAYA DESTEK




Henüz yorum bulunmamaktadır. İlk yorumu siz yapabilirsiniz.

Ad, Soyad *
E-Mail
Kalan karekter sayısı:
Yorum *
Güvenlik kodunu giriniz:
captcha
*
(* Doldurulması zorunlu alanlar)




İçerik Rss - Haberler Rss

Tasarım ve Programlama: Nevzat KELEŞ


      e-mail adres:    duzcegercek81@gmail.com